Danas se obilježava tužna obljetnica, 9 godina od tragedije na Kornatima

  • Kornati naslovna 2016
  • Kornati 2016 1

Gotovo da i nema vatrogasca u Republici Hrvatskoj kojemu datum 30. kolovoza 2007. godine nije duboko urezan u pamćenje i koji ga ne čuvaju u posebnom dijelu srca. Taj kobni četvrtak trinaest vatrogasaca poslano je na gašenje požara na Velikom Kornatu, samo se jedan vratio.

Svake godine vatrogasci iz cijele Hrvatske pohode mjesto stradavanja kako bi odali počast našim herojima, kolegama koji su dali sve što imaju, kolegama koji su svoj poziv ispunili do kraja. Vatrogasci VZG Jastrebarsko i ove su godine odali počast stradalim vatrogascima. Prvo su članovi DVD-a Jastrebarsko u lipnju posjetili mjesto stradanja i ostavili spomen ploču, o čemu smo ranije pisali, dok se danas na samu obljetnicu stradavanja na Kornate uputilo izaslanstvo VZG Jastrebarskog kako bi sudjelovalo u službenom obilježavanju kornatske tragedije.

Uz predsjednika VZG Jastrebarskog Željka Popovića, u današnjem obilježavanju kornatske tragedije su dopredsjednik VZG Jastrebarskog Ivan Samarin i zapovjednik DVD-a Volavje Robert Kralj.

Prošlo je 3289 dana od stradavanja naših dragih kolega vatrogasaca no oni će uvijek uvijek živjeti u našim srcima. Neka im je vječna slava i hvala im.

Pomoz Bog braćo vatrogasci!

I.Š-G.

No Comments Yet.

Komentirajte

You must be Logged in to post a comment.