Dobrovoljno vatrogasno društvo Čadbin dobitnik Nagrade Grada Jastrebarskog

  • IMG_2541
  • ca9ebceb-c1c5-4e74-8a1d-9591414c09a1
  • v_20295

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Jastrebarskog, održanoj 13. studenog 2018. u povodu Dana grada Jastrebarskog, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Čabdin uručena je nagrada Grada Jastrebarskog. Za ovu nagradu DVD Čabdin su nominirali Vatrogasna zajednica grada Jastrebarsko, Ranko Vojnović i Andrej Krlin, a  nagradu je u ime DVD-a Čabdin preuzeo predsjednik Mladen Lončarić.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Čabdin osnovano je 1893. godine te svoju godinu osnivanja dijeli zajedno sa DVD-om Cvetković. Naime prilikom osnivanja DVD-a Cvetković sudjelovali su i mještani Čabdina  od kojih je desetak bilo aktivnih vatrogasaca.  Oni su u svom selu činili odjeljenje spremno za intervencije u gašenju požara.  Za vrijeme zajedničkog djelovanja još 1924. godine u Čabdinu je izgrađen vatrogasni dom, a 1949. godine DVD Čabdin se odijelio od DVD-a Cvetković te od tada djeluje kao samostalno vatrogasno društvo. Posebno valja istaknuti da od 1997. godine unutar DVD-a Čadbin djeluje tamburaški orkestar koji već 21 godinu okuplja mlade iz Čabdina i okolice te im prenosi ljubav prema tamburici i glazbi općenito.

Tijekom svih ovih godina vatrogasci DVD-a Čabdin, uz obavljanje svoje osnovne, plemenite, djelatnosti zaštite od požara i drugih nepogoda, svojim nesebičnim i predanim radom pokretači su i nositelji svih društveni, kulturnih i zabavnih događanja u svojemu mjesto.

Fotografije: Grad Jastrebarsko

G.D.

No Comments Yet.

Komentirajte

You must be Logged in to post a comment.