FOTO! Uspješno održan 1. Memorijalni KUP DVD-a Plešivice “Andrej Braje – Dejko”

U nedjelju 27. kolovoza 2017. godine DVD plešivica uspješno je organizirao 1. Memorijalni vatrogasni kup "Andrej Braje - Dejko" u čast i spomen na njihovog vrijednog člana Društva, dragog prijatelja i sumještanina Andreja Brajeta, poznatijeg kao Dejko, koji ih je nažalost prerano napustio.

Članovi DVD-a Plešivice zadovoljni su organizacijom vatrogasnog kupa za dječje natjecateljske ekipe i ekipe odraslih, a naročito su ponosni na sve članove Društva, prijatelje Društva, mještane Plešivice i sve dobre ljude koji su se uključili u organizaciju ili bilo kakvu pomoć oko organizacije natjecanja. Osobito se zahvaljuju se svim sponzorima i donatorima: fizičkim i pravnim osobama koje su poklonile vrijedne tombole, svim Plešivičkim vinarima od kojih su prikupili najbolje Plešivičko vino, susjednim vatrogasnim društvima koja su im ustupila opremu za vježbanje, stolove i klupe, te sav ostali potrebni inventar.

Zahvaljuju se i gradu Jastrebarskom s gradonačelnikom Zvonimirom Novoselom na pokroviteljstvu, suorganizatorima Vatrogasnoj zajednici grada Jastrebarskog i Turističkoj zajednici grada Jastrebarskog, zajedno sa vatrogasnim sucima koje je osigurala Vatrogasna zajednica grada, a koji su također odradili lavovski posao. Zahvaljuju se i susjedima koji su ustupili svoja dvorišta za organizaciju natjecanja, te građevinskim firmama i pojedincima uz čiju su pomoć uredili staze za natjecanja.

Nakon što su se dojmovi slegli, prema reakcijama posjetitelja možemo zaključiti da je natjecanje prošlo u odličnoj organizaciji. Natjecanje je započelo smo svečanim otvorenjem uz zvuke puhačkog orkestra DVD-a Plešivica, a  zatim je uslijedilo natjecanje dječjih vatrogasnih ekipa, gdje je u ženskoj konkurenciji nastupilo 5 ekipa, a najbolje su bile ekipe DVD Plešivica, DVD Petrovina i DVD Grdanjci.  U muškoj konkurenciji je nastupilo ukupno 14 ekipa, a najbolje su bile ekipe DVD Lasinja, DVD Gornji Desinec i DVD Jastrebarsko. Sve ekipe su dobile medalje, a tri prvoplasirane pehare i medalje.

Natjecanje odraslih ekipa se izvodilo u 3 kategorije, gdje su u ženskoj kategoriji nastupile dvije ekipe, a pobijedila je ekipa DVD Plešivica ispred ekipe DVD Stankovo. U muškoj seniorskoj konkurenciji je nastupilo šest ekipa, a prvo mjesto je zauzela ekipa DVD Petrovina sa izvrsnim vremenom izvođenja vježbe, a nakon njih slijede ekipe DVD Rude i DVD Plešivica. U muškoj veteranskoj kategoriji su nastupile dvije ekipe gdje je ekipa DVD Rude bila bolja od ekipe DVD Plešivica.

U večernjima satima je održano noćno super kup natjecanje u brzom spajanju usisnog voda, u čemu su najspretniji i najbrži bili članovi DVD Petrovina, a zatim članovi A, te B ekipe DVD Rude.

Natjecanju su nazočili dogradonačelnici Domagoj Šlat i Stipe Bučar, koji je ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite grada Jastrebarskog, te je uručio zaslužena odlikovanja odraslim vatrogasnim ekipama. Također natjecanju je nazočio i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Jastrebarsko Vedran Boričević, koji je svesrdno podržao naše natjecanje, te je uručio dječjim ekipama zaslužene medalje i pehare.

Po završetku natjecateljskog dijela dana, uslijedilo je druženje i odlična zabava do ranih jutarnjih sati, na čemu članovi DVD-a Plešivice posebno zahvaljuju grupi Mystic.

Veseli činjenica da se na 1. memorijalni vatrogasni kup odazvao velik broj Dobrovoljnih vatrogasnih društava koja su ili nastupila na natjecanju, ili su se pridružila u zabavnom dijelu programa, a posebno veseli veliki broj mještana Plešivice i sugrađana grada Jastrebarsko koji su prepoznali rad vrijednih članova DVD-a Plešivice i uveličali ovo natjecanje.

DVD Plešivica zahvaljuje svim natjecateljskim ekipama na dolasku, a najboljim među njima čestitaju, te se nadaju ponovnom druženju iduće godine na Plešivici.

Marijan Mulig, tajnik DVD-a Plešivica

GALERIJA FOTOGRAFIJA:

 

No Comments Yet.

Komentirajte

You must be Logged in to post a comment.