Održana 129. redovna sjednica Skupštine središnjeg DVD-a Jastrebarsko

  • fotografijaskupstine (5)
  • fotografijaskupstine (1)
  • fotografijaskupstine (2)
  • fotografijaskupstine (3)
  • fotografijaskupstine (4)

U subotu 24. veljače održana je 129. sjednica skupštine DVD-a Jastrebarsko. Dobrovoljno vatrogasno društvo Jastrebarsko je središnja vatrogasna postrojba u našem gradu koja je na ovoj, 129. sjednici pokazala kako je i dalje snažan faktor sigurnosti grada Jastrebarskog, faktor u kojeg se svakako može pouzdati.

DVD Jastrebarsko je u 2017. godini odradilo 43 intervencije, među kojima je bilo i onih vrlo izazovnih kao što su nedavni požari obiteljskih kuća u Vukšin Šipku i Jastrebarskom ili pak požari garaža u Zdihovu i Jastrebarskom te požar Vinarske zadruge u G. Desincu. Tehničkih intervencija je u protekloj godini statistički bilo manje, ali one su svakako predstavljale izazov u tehničkom, ali i u psihološkom smislu. U čak 6 slučajeva se radilo o izravnom spašavanju ljudskih života.

Osim intervencija Društvo je tijekom godine svoje rad temeljilo na osposobljavanjima, vježbama i radom s mladima. Tako je u 2017. godini provedeno 46 teorijsko-praktičnih vježbi, 6 vanjskih osposobljavanja i specijalizacija te čak 182 operativno-stručne akcije. Svakako najvažniji dio rada Društva bio je rad s mladima koji su sudjelovali na 9 natjecanja s 5 natjecateljskih ekipa.

Sjednici su prisustvovali načelnik HVZ-a Željko Popović, ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog,  zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Josip Novosel, zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog Vedran Boričević,  zamjenik gradonačelnika Jastrebarskog Domagoj Šlat, gradonačelnik Zvonimir Novosel i zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak. Po običaju da se na skupštinu središnje postrojbe dolazi s poklonima, jaskanske vatrogasce iznenadili su predstavnici tvrtke KOMTEH d.o.o. s novim nosačem za radio stanice, zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije s novim rukavicama za tehničke intervencije te gradonačelnik Novosel s tri vatrogasne svjetiljke, troje vatrogasnih rukavica, zaštitom od udara zračnih jastuka i novim interventnim vatrogasnim odijelom, opremom vrijednom 13.500 kuna.

DVD Jastrebarsko je svoje izvješće o radu predstavilo članovima i gostima skupštine ove godine po prvi puta u obliku kratkog filma u kojem je sudjelovalo više od 20 članova. Dodijeljena su vatrogasna odlikovanja mladim članovima koji se svojim radom ističu, a svoja priznanja za dugogodišnji rad dobili su i oni članovi koji su stvarali ovo Društvo. Ovo je samo pokazatelj kako se u DVD-u Jastrebarsko brine o prošlosti, a ulaže u budućnost.

Pred DVD-om Jastrebarsko je godina u kojoj se priprema za proslavu 130 godina postojanja Društva i vatrogastva u Jastrebarskom, a pred jaskanskim vatrogascima je još jedna godina puna novih izazova.

Leon Bastašić, tajnik DVD-a Jastrebarsko

No Comments Yet.

Komentirajte

You must be Logged in to post a comment.