Održane konstituirajuće sjednice Zapovjedništva i Predsjedništva VZG Jastrebarskog

  • Konst 004
  • Konst 001
  • Konst 002
  • Konst 003
  • Konst 005
  • Konst 006
  • Konst 007
  • Konst 008
  • KOnst 009

Nakon sjednice Skupštine Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog održane su i prve konstituirajuće sjednice Zapovjedništva i Predsjedništva VZG Jastrebarskog. Prvo je 11. travnja 2017. godine u prostorijama DVD-a Jastrebarskog održana 1. sjednica Zapovjedništva i svih zapovjednika dobrovoljnih vatrogasnih društava članica VZG Jastrebarskog na kojoj su izabrani zamjenik zapovjednika VZG Jastrebarskog, te zapovjednici  i zamjenici zapovjednika Operativnih područja.

Na sjednici Zapovjedništva koju je vodio zapovjednik VZG Jastrebarskog Vedran Boričević temeljem Statuta na prijedlog zapovjednika VZG Jastrebarskog za zamjenika zapovjednika VZG Jastrebarskog predložen je i izabran Goran Batušić, zapovjednik DVD-a Jastrebarsko. Za zapovjednika 1. Operativnog područja izabran je Dalibor Grdović, a za zamjenika zapovjednika Ivan Šeperić - Grdiša. Za zapovjednika 2. Operativnog područja izabran je Mladen Cvetan, a za zamjenika zapovjednika Dražen Derdić. Za zapovjednika 3. Operativnog područja izabran je Goran Batušić, a za zamjenika zapovjednika Goran Dikšić. Za zapovjednika 4. Operativnog područja izabran je Vedran Boričević, a za zamjenika zapovjednika Dragutin Mulig. Sukladno Statutu VZG Jastrebarskog konstituirano je Zapovjedništvo VZG Jastrebarskog kojeg imenuje i potvrđuje Predsjedništvo VZG Jastrebarskog na svojoj sjednici, a čine ga zapovjednik, zamjenik zapovjednika i zapovjednici OP ili njihovi zamjenici ukoliko je jedan od zapovjednika OP-a ujedno zapovjednik ili zamjenik zapovjednika VZG Jastrebarskog, te zapovjednici primarnih DVD-a koji nisu imenovani za zapovjednika OP.

Od ostalih tema na sjednici Zapovjedništva svim zapovjednicima dan je na znanje i postupanje naputak o provođenju teorijske nastave i praktičnih vježbi u postrojbama dobrovoljnih vatrogasnih društava, te je donijeta i revizija 3 Standardnog operativnog postupka za djelovanje vatrogasnih postrojbi u slučaju dojave i izlaska na vatrogasnu intervenciju. Zapovjednicima su dane informacije o planovima za buduće razdoblje, odnosno o aktivnostima u svibnju, mjesecu zaštite od požara.

Predsjedništvo VZG Jastrebarsko svoju je konstituirajuću sjednicu održalo 19. travnja 2017. godine u prostorijama DVD-a Volavje kojom je predsjedavao predsjednik VZG Jastrebarskog Željko Popović. Na sjednici su na prijedlog predsjednika izabrani potpredsjednici VZG Jastrebarskog, a to su Ranko Vojnović, Ivan Samarin, Mladen Boričević i Josip Novosel. Dužnost tajnika VZG Jastrebarskog i u narednom razdoblju obnašati će Goran Dikšić. Predsjedništvo je na sjednici imenovalo i Zapovjedništvo VZG Jastrebarskog za naredno četverogodišnje razdoblje, a članovi Zapovjedništva su Vedran Boričević  zapovjednik, Goran Batušić zamjenik zapovjednika, Dalibor Grdović, Mladen Cvetan, Goran Dikšić, Dragutin Mulig, Tomislav Mihina, Dražen Derdić i Daniel Kišan. Predsjedništvo je imenovalo i članove Odbora za organizacijska i financijska pitanja ne čijem čelu će biti Jadranka Domjančić, te Odbora za odlikovanja i priznanja na čijem čelu će biti Josip Rešetić.

Osim spomenutih imenovanja, na sjednici Predsjedništva zapovjednik VZG Jastrebarskog dao je izvješće o vatrogasnim intervencijama od 1. siječnja do 18. travnja 2017. godine, te su članovi upoznati sa predstojećim aktivnostima u mjesecu zaštite od požara.

Na kraju sjednice u ime domaćina obratio se predsjednik DVD-a Volavje Robert Kralj koji je izrazio zadovoljstvo što je sjednica Predsjedništva održana u Volavju.

V.B.

No Comments Yet.

Komentirajte

You must be Logged in to post a comment.