Treća nagrada Puhačkog orkestra VZG Jastrebarskog na Svjetskom festivalu u Zürichu

  • Bronca orkestar naslovna

Video s otvaranja WYMF 2017

Puhački orkestar Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog sudjelovao je od 6. do 10. srpnja 2017. godine na Svjetskom festivalu mladih glazbenika u Zürichu („Welt Jugendmusik Festival Zürich 2017“) te osvojio brončano priznanje u natjecateljskom dijelu u kategoriji Harmonie 4 za uspješno izvedenu zadanu skaldbu Irish Fantasy te skladbu hrvatskog autora Jadranski valovi pod ravnanjem profesora Dragutina Fabijanića.

Službene rezultate natjecateljskog dijela u svim kategorijama možete vidjeti ovdje:

Na festivalu je sudjelovalo više od 80 orkestara iz cijeloga svijeta, natjecalo se u pet kategorija i  prema propozicijama festivala, glazbenici mlađi od 25 godina. Okrestar Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog sastavljen je od 50 mladih glazbenika članova Puhačkih orkestara DVD-a Petrovina, Gornji Desinec, Cvetković, Plešivica i Domagović, kao i članova Glazbene škole Jastrebarsko i Glazbenih škola iz Zagreba. U godini dana priprema mlade glazbenike uvježbavali su profesori Petar Fabijanić, Mario Fabijanić i Dragutin Fabijanić.

U četiri dana boravaka u Zürichu, kao jedini predstavnik Republike Hrvatske, okrestar je sudjelovao na svečanoj ceremoniji otvaranja festivala u dvorani Hallenstadion kao i u paradi orkestara kroz glavne ulice Züricha.

Natjecateljski nastup orkestra popraćen je i od strane portala „Moja domovina“ iz Züricha a cijeli tekst objave možete vidjeti ovdje:

 Orkestar je održao i revijalni jednosatni koncert na oduševljenje prisutnih, osobito Hrvata koji žive u Zürichu, kojima se toplo zahvaljujemo na podršci. Svečano zatvaranje Festivala i dodjela nagrada održalo se u nedjelju 9. srpnja. Zajedničko druženje i boravak u Zürichu te osvojeno brončano priznanje predivno je iskustvo za naše mlade glazbenike i sigurno dobar poticaj za daljnje uspješno muziciranje.

Nosioc projekta „Zürich 2017“ je Vatrogasna zajednica grada Jastrebaraskog uz podršku Grada Jastrebarskog, Zagrebačke županije, Ministarstva kulture, Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, Zajednice kulturno umjetniukih udruga grada Jastrebarskog i Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Zagrebačke županije, kao i Hrvatske turističke zajednice te Turističke zajednica Zagrebačke županije i grada Jastrebarskog kojima se najiskrenije zahvaljujemo.

Ujedno se zahvaljujemo svim glazbenicima, profesorima, voditeljima, pratnji i donatorima kao i vozačima Jaska Turista koji su pomogli da se uspješno realizira odlazak mladih jaskanskih glazbenika u Zürich.

Za VZGJ, Jadranka Domjančić

Galerija fotografija:

No Comments Yet.

Komentirajte

You must be Logged in to post a comment.