Vatrogasci ispumpavali poplavljene prostorije obiteljske kuće u Gucima

  • Guci 30112017 naslovna
  • Guci 30112017 001
  • Guci 30112017 002
  • Guci 30112017 003
  • Guci 30112017 004
  • Guci 30112017 005

Zbog velikih količina oborina unazad nekoliko dana na području grada Jastrebarskog, u četvrtak 30. studenoga 20 minuta nakon ponoći putem županijskog vatrogasnog operativnog centra gradski vatrogasni zapovjednik Vedran Boričević zaprimio je dojavu o poplavljenim prostorijama obiteljske kuće u Gucima. Na intervenciju je odmah po dojavi izašla primarna nadležna vatrogasna postrojba DVD-a Čeglji sa vatrogasnim vozilom  opremljenim vatrogasnom pumpom i vrećama za izradu zečjih nasipa i sa 6 vatrogasaca.

Dolaskom na mjesto intervencije vatrogasci su pristupili ispumpavanju poplavljenih prostorija te izradi zečjeg nasipa kako bi spriječili daljnji prodor vode u prostorije obiteljske kuće. Na zahtjev zapovjednika DVD-a Čeglji Tomislava Mihine koji je vodio intervenciju dodatno je na intervenciju izašla i vatrogasna postrojba DVD-a Cvetković sa vatrogasnim vozilom i 2 vatrogasca koji su dopremili dodatnu potopnu električnu pumpu kako bi u što kraćem vremenu izvršili ispumpavanje vode i intervenciju priveli kraju. Intervencija je završena nešto prije 4 sata u jutro.

Osim navedenog, tijekom četvrtka 30. studenoga područja ugrožena poplavama na kojima su vatrogasci intervenirali i prethodih godina obišli su tajnik Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog Goran Dikšić i zamjenik gradonačelnika grada Jastrebarskog, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Stipe Bučar, kako bi utvrdili područja eventualnih opasnosti od poplava i na vrijeme reagirali.

Osim dojave o poplavi u Gucima drugih prijava građana na području grada Jastrebarskog tijekom četvrtka 30. studenoga nije bilo.

V.B.

No Comments Yet.

Komentirajte

You must be Logged in to post a comment.